Els referents de primària de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià participaran a partir de la setmana vinent en una la formació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per implementar al Segrià l’ús d’una nova eina de cribratge que permetrà una identificació i una atenció més ràpida de les persones en situacions de necessitats complexes.
Aquesta eina de suport al diagnòstic social emergeix com un gran repte en els sistemes de prestació de serveis socials i d’atenció a les persones, donat que serà un element clau a l'hora de programar accions individuals a persones o famílies en risc, i grups o comunitats amb les quals es treballen.
L’objectiu és aconseguir que els serveis socials locals puguin tipificar la complexitat de les persones ateses amb els mateixos criteris, la qual cosa contribuirà a garantir a la ciutadania l'equitat d'accés als serveis socials i en l'atenció rebuda, així com millorar la gestió de cada cas per part dels professionals. També contribuirà a gestionar millor la càrrega del treball associada a la gestió de casos complexos per part dels equips i a millorar la presa de decisions en la distribució i la tipologia de recursos.
Durant la presentació de la nova eina de cribratge es va explicar l'estratègia formativa i d'implementació en totes les àrees bàsiques de serveis socials de Catalunya, que culminarà la primavera del 2021. Consistirà en una primera sessió teòrica, la realització d'un curs online i una sessió presencial de tipus pràctic.
En el cas del Consell Comarcal del Segrià, els dos referents de primària rebran la formació específica i posteriorment exerciran com a formadors dels equips bàsics, que després actuaran com a referents del projecte per la resta de professionals.
El projecte ha estat impulsat per l'Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb el suport de Fundació Avedis Donavedian.