Els alcaldes que reclamen un enduriment del Codi Penal en els delictes de l’àmbit rural arriben avui al nombre d’una vuitantena, des de la posada en marxa d’aquesta ‘plataforma’, al juny d’aquest any. Atès l’allau d’adhesions, tant de la Plana com del Pirineu, els representants municipals, conjuntament amb sindicats agraris i ramaders i presidents de consells comarcals de la demarcació lleidatana, han decidit avui que faran extensives les seves propostes a la resta de Catalunya per sumar el màxim nombre d’adhesions per tal que aquest ‘front comú’ sigui el més plural i nombrós possible.
Així ho ha explicat avui l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, a la reunió organitzada al Consell Comarcal del Segrià, i que ha comptat amb representants d’organitzacions agràries i ramaderes i de consells comarcals lleidatans. Els alcaldes han explicat els passos fets fins al moment, entre els quals figuren el trasllat de les propostes per endurir el Codi Penal, tant al Parlament com al Congrés dels Diputats. L’alcalde d’Alcarràs ha afirmat que després de tots els passos fets ‘el document amb les diferents propostes que es reclamen està en una fase molt avançada’. A més a més, cal recordar que els defensors d’aquesta iniciativa podran defensar la ponència davant els representants polítics de la Comissió de Justícia del Congrés.
El document, fet pel Catedràtic en Dret Penal de la Universitat de Lleida (UdL), Josep Maria Tamarit, contempla diversos punts i es basa també en una anàlisi de dret comparat amb d’altres països europeus.
Per una altra banda, el president del Consell Comarcal del Segrià i alcalde d’Alpicat, Pau Cabré, s’ha compromès en fer arribar les propostes a la resta de consells comarcals catalans. Cabré ha remarcat que ‘les coses van ben encaminades i ara toca continuar sumant adhesions’.