El Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la cinquena edició de la publicació bianual “Històries Vives del Segrià”, que edita el Consell Comarcal del Segrià i en la qual s'inclouen els relats guanyadors i finalistes del VI i VII Premi literari del Segrià. L'objectiu de la iniciativa és contribuir en el foment de la llengua catalana i dels valors de la comarca mitjançant la narrativa.
La 5a publicació “Històries Vives del Segrià” recull dotze narracions curtes que parlen del Segrià en diferents moments de la història i que expliquen fets o esdeveniments versemblants que han succeït en diferents municipis de la comarca, la major part dels quals parteix de fets reals documentats. A més, cada història està acompanyada per un dibuix, elaborat per estudiants d’il·lustració de l’Escola Ermengol de Lleida, coordinats per l’artista Matias Tolsà.
La publicació compta amb el suport de la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. En total se n'han editat 400 exemplars, que es repartiran entre les biblioteques, equipaments culturals i ajuntaments del Segrià.
Cal recordar que "Les tres abjuracions de Margarita Rugall", del lleidatà Francesc Fortuny, es va endur el primer premi en l'última edició del concurs de relats, mentre que es va atorgar un accèssit a l’obra “Al maig cada dia un raig” de l’escriptor rapitenc Miquel Reverté.
L'acte de presentació ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i la cap de l'àrea de Cultura, Teresa Malla. També hi han participat la vicepresidenta de l'IEI, algunes de les persones premiades i l’escriptora i membre del jurat Marta Alòs. La jornada ha estat amenitzada pel grup Guerrilla folk, especialitzats en la recerca i divulgació de música d'arrel tradicional.