El conveni inclou una partida de 100.000 euros per a la promoció econòmica de tota la comarca
El Consell Comarcal del Segrià i la Generalitat han signat aquest dimarts el conveni per a la concessió, a través de Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) d’una subvenció directa de 4 milions d’euros per reactivar el sector del comerç i els serveis dels municipis de la comarca afectats econòmicament per la crisi sanitària de la COVID-19. A la signatura del conveni hi han participat el president del Consell Comarcal, David Masot, i el vicepresident, Toni Bosch, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.
Els diners aniran destinats als establiments comercials dels municipis del Segrià als que el Govern ha imposat unes mesures de seguretat més severes per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19: Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.
El president del Consell Comarcal, David Masot, ha destacat que "amb aquestes ajudes es vol donar suport als establiments dels municipis que han baixat considerablement la seva facturació, i que també han vist repercutida l'ocupació i la seva funció social." També ha explicat que el conveni inclou 100.000 euros amb els quals el Consell Comarcal del Segrià tirarà endavant estratègies de promoció econòmica per ajudar en la reactivació de tota la comarca.
Masot ha agraït la celeritat del Govern per ajudar el Segrià i ha explicat que en els propers dies es definiran les bases de la convocatòria, que seran àgils i fàcils de tramitar, amb la finalitat de poder fer les tramitacions al setembre.
Per la seva part, la consellera Chacón ha apuntat que “es podran beneficiar d’aquesta subvenció, uns 3.600 establiments de Comerç al detall i de serveis, a més de les parades de Mercats municipals i també les parades de Mercats de venta no sedentària dels 7 municipis afectats pels rebrots”.
Cal recordar que el rebrot de la COVID-19 als municipis de la comarca del Segrià i les mesures adoptades en sis municipis del Baix Segre ha suposat restriccions a les empreses de serveis i al comerç, i també al moviment de persones, limitant l’entrada i la sortida d’aquests municipis, la qual cosa ha afectat de manera greu el teixit empresarial i comercial de la comarca.