David Masot inaugura la 14a Fira de la Figa d’Alguaire

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha inaugurat aquest matí la 14a edició de la Fira de la Figa d’Alguaire, que se celebra avui i demà al recinte firal del municipi.

Masot ha estat acompanyat de l’alcalde d’Alguaire, Joan Guillaumet, així com els alcaldes d’Alpicat i La Granja d’Escarp (ambdós diputats), Rosselló i Les Borges Blanques, i regidors tant de la població (entre ells Imma Roca, anterior alcaldessa) com de pobles veïns, com és ara Almenar i Torre-Serona. També hi ha assistit el director d’Afrucat, Manel Simon.

Masot ha elogiat “el creixement de la fira i que Alguaire es vulgui posicionar com a referent en el sector de la fruita vinculada a la gastronomia”. “Estem aconseguint molt ressò amb la fruita seca i l’oli, i ara Alguaire pot donar un impuls a la fruita dolça, amb aquesta fira que va més enllà de la figa i que beneficiarà tota la comarca”. Per això la fira acull aquest any la 1a Jornada Gastronòmica de la Fruita a la Cuina de la qual “en serà sens dubte un focus”, ha afegit.  

Masot ha signat al Llibre d’Honor i després de recórrer els stands i del seu discurs ha rebut com a obsequi una coca de recapte elaborada amb figues.

1a Jornada Gastronòmica de la Fruita a la Cuina

La 1a Jornada Gastronòmica ha comptat avui amb un showcooking de Joel Castañé, propietari i xef de La Boscana, amb una estrella Michelin, qui defensa el valor de la fruita “a la taula en tot tipus de plats i combinacions”. Ha fet cinc elaboracions maridades amb vins de Celler La Gravera, empresa d’Alfarràs. “

Demà el programa proposa anar a collir figues a les 9.00 h prèvia inscripció. A les 10.30 h hi haurà un taller de confitures i conserves i a les 12.30 h un showcooking en el qual Josep Lladonosa, premi Nacional de Gastronomia, presentarà la recepta d’arròs amb polllastre i figues cuinat pel xef Josep Gómez, del restaurant El Jardí, d’Alguaire. Aquest plat se servirà en dinar popular al migdia, prèvia inscripció.

A la tarda es podrà veure un taller de decoració de fruita portat per Judit Comes, guanyadora de la medalla d’or del campionat de gastronomia de Luxemburg, i un taller de cocteleria amb còctels sense alcohol per totes les edats, dirigit per l’Escola d’Hosteleria de Cambrils.