El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha inaugurat aquest matí la 14a edició de la Fira de la Figa d’Alguaire, que se celebra avui i demà al recinte firal del municipi.
Masot ha estat acompanyat de l’alcalde d’Alguaire, Joan Guillaumet, així com els alcaldes d’Alpicat i La Granja d’Escarp (ambdós diputats), Rosselló i Les Borges Blanques, i regidors tant de la població (entre ells Imma Roca, anterior alcaldessa) com de pobles veïns, com és ara Almenar i Torre-Serona. També hi ha assistit el director d’Afrucat, Manel Simon.
Masot ha elogiat “el creixement de la fira i que Alguaire es vulgui posicionar com a referent en el sector de la fruita vinculada a la gastronomia”. “Estem aconseguint molt ressò amb la fruita seca i l’oli, i ara Alguaire pot donar un impuls a la fruita dolça, amb aquesta fira que va més enllà de la figa i que beneficiarà tota la comarca”. Per això la fira acull aquest any la 1a Jornada Gastronòmica de la Fruita a la Cuina de la qual “en serà sens dubte un focus”, ha afegit.
Masot ha signat al Llibre d’Honor i després de recórrer els stands i del seu discurs ha rebut com a obsequi una coca de recapte elaborada amb figues.
1a Jornada Gastronòmica de la Fruita a la Cuina
La 1a Jornada Gastronòmica ha comptat avui amb un showcooking de Joel Castañé, propietari i xef de La Boscana, amb una estrella Michelin, qui defensa el valor de la fruita “a la taula en tot tipus de plats i combinacions”. Ha fet cinc elaboracions maridades amb vins de Celler La Gravera, empresa d’Alfarràs. “
Demà el programa proposa anar a collir figues a les 9.00 h prèvia inscripció. A les 10.30 h hi haurà un taller de confitures i conserves i a les 12.30 h un showcooking en el qual Josep Lladonosa, premi Nacional de Gastronomia, presentarà la recepta d’arròs amb polllastre i figues cuinat pel xef Josep Gómez, del restaurant El Jardí, d’Alguaire. Aquest plat se servirà en dinar popular al migdia, prèvia inscripció.
A la tarda es podrà veure un taller de decoració de fruita portat per Judit Comes, guanyadora de la medalla d’or del campionat de gastronomia de Luxemburg, i un taller de cocteleria amb còctels sense alcohol per totes les edats, dirigit per l’Escola d’Hosteleria de Cambrils.