DAVID MASOT, REELEGIT COM A PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL, APOSTA PER MANTENIR EL DIÀLEG I EL CONSENS PER “ARRIBAR A GRANS ACORDS EN TEMES I PROJECTES CABDALS”

Els nous consellers i conselleres, poc després de prendre possessió dels seus càrrecs

Assenyala la lluita contra el despoblament i la implementació del Pla Estratègic Comarcal com els eixos de treball de cara al nou mandat, juntament amb la sostenibilitat dels recursos, els efectes del canvi climàtic i la protecció del medi.

 

David Masot ha estat reelegit aquest divendres com a president del Consell Comarcal del Segrià. L’elecció s’ha dut a terme durant el Ple de constitució de l’ens comarcal i gràcies als vots favorables de la coalició Compromís Municipal, formada per Impulsem Lleida i Junts, i del PSC, amb el qual s’ha arribat a un pacte de govern.

Aquest acord entre Compromís Municipal i el PSC permet assolir una majoria absoluta de 17 consellers (5 d’Impulsem Lleida, 5 de Junts i 7 dels socialistes) dels 33 que formen el Ple del Consell Comarcal. A la votació d’avui, Masot ha obtingut 18 vots, per 9 de Gemma Massana, 3 de Dante Pérez i 1 de Josep Roca. Hi ha hagut 1 vot en blanc i 1 vot nul. Aquest serà el segon mandat consecutiu de David Masot, que presideix el Consell des del 2019 i del qual n’havia estat vicepresident del 2015 al 2019. Masot és alcalde de Maials des de l’any 2011.

La sessió d’avui ha començat amb la constitució de la Mesa d’Edat, que ha donat pas al jurament o promesa del càrrec de conselleres i consellers comarcals. A continuació s’ha procedit a l’elecció del president i a la presa de possessió per part de David Masot.

El Ple ha continuat amb les intervencions dels grups polítics comarcals i a continuació del president, que ha començat donant les gràcies per la confiança dipositada en la seva persona i ha expressat la seva convicció en fer una bona tasca per a tos els veïns i veïnes de la comarca del Segrià, tot assegurant que tindrà “la ma estesa” i “la predisposició al diàleg i al consens per arribar a grans acords en temes i projectes cabdals”.

En aquest sentit, Masot ha dit que aquest va ser el tarannà de l’anterior mandat (“soc del parer de que parlant la gent s’entén”, ha dit) i que aquesta serà també “la manera en què governarem els propers quatre anys”. Un nou mandat amb 8 grups polítics, dos més que a l’anterior legislatura, però en què “l’objectiu serà el mateix, d’entesa i diàleg amb tots els partits”.

El president ha fet un balanç de l’anterior mandat, tot recordant que va estar marcat per la Covid, fet que no va ser impediment per “gestionar molt bé els recursos i fer grans projectes”. Entre aquests, ha esmentat el conveni amb el Departament de Comerç de la Generalitat l’any 2020 per reactivar l’economia durant el confinament, la nova seu del Consell, la nova sala de plens, l’acord en el litigi de la Planta de tractament de Montoliu per part del Consorci de Residus, la millora del finançament per a l’àrea de Serveis Socials, la consolidació de nombroses iniciatives culturals i la implantació de noves, diferents projectes de l’Àrea de Turisme, l’impuls al nou Pla Estratègic Comarcal que serà el full de ruta de futur del Segrià, els projectes de l’Àrea de Joventut, la gestió dels menjadors escolars i el transport escolar, així com els ajuts socioeconòmics (beques menjador), i l’ampliació del servei de SAT, entre d’altres.

Per tot plegat, ha agraït l’aportació i la tasca dels consellers sortints, en especial la dels antics socis de govern d’ERC, així com la professionalitat i dedicació dels treballadors i treballadores del Consell.

Quant a les línies estratègiques a seguir per als propers quatre anys per part del nou govern del Consell Comarcal, David Masot ha dit que passen, d’una banda, per frenar el despoblament. Per això, cal “oferir majors serveis a les persones i dotar de les eines necessàries per tal que la gent jove es pugui quedar a treballar a les nostres contrades”. “Perquè això sigui possible, necessitem de les noves tecnologies, la portada de la fibra òptica al Segrià ha de ser una prioritat, aquest fet potenciarà la nostra agroindústria motor econòmic primari del Segrià”, ha dit.

Les persones també seran un eix bàsic, ja que “continuarem amb la línia de diàleg dut a terme fins ara de millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors del Consell”, promovent com fins ara la conciliació de la vida laboral i familiar, posant en valor la família i la seva conciliació. Promovent la formació i les noves tecnologies.

La sostenibilitat dels recursos, els efectes del canvi climàtic i la protecció del medi seran també pilars fonamentals en les polítiques dels propers quatre anys. En aquest sentit, “cal fer una aposta clara per augmentar el percentatge de recollida selectiva”, ha dit, a la vegada que ha recordat que “tindrem el repte de licitar els dos serveis de recollida de la Comarca (illes i porta a porta), i hem d’aconseguir que el consell Comarcal del Segrià continuï sent capdavanter i lideri la sostenibilitat dels recursos i la recollida selectiva”.

Pel que fa al Centre de tractament de residus de Montoliu, amb les obres de la nova ampliació ja realitzades, ha dit que cal donar-hi l’impuls final per tenir un complex que “sigui referència i sigui model educatiu per les escoles del Segrià”.

Pel que fa a ensenyament, Masot creu que els menjadors escolars del Segrià “han de ser exemple de territori promocionant productes locals i de km 0 i desenvolupant projectes educatius en l’espai intel·lectiu”. La implementació del Pla Estratègic Comarcal, frenant la fugida d’empreses cap a altres territoris, han de ser també prioritàries, com també l’aposta per la cultura i per les polítiques de joventut. Quant als serveis socials, una àrea “bàsica i fonamental del Consell”, cal “continuar amb la gran tasca que estem fent en els municipis de la comarca, sobretot amb les persones vulnerables”, mentre que el servei del SAT i els Serveis Tècnics del Consell, als igual que els Serveis Socials, han de mantenir la línia de serveis i de qualitat humana que han aplicat fins ara.