Mitjançant els serveis de Joventut "Jove_Segrià", Referents d'Ocupació Juvenil i Dinamització Cívica "Segrià Dinàmic" del Consell
Les accions inclouen tallers d'educació emocional, afectivosexual, prevenció d'assetjaments, salut mental i orientació laboral a tots els instituts del Segrià
El Consell Comarcal del Segrià ha començat les actuacions en matèria de prevenció de la salut juvenil i orientació educativa i laboral que formen part de la Taula de Salut i Educació Comarcal. Durant el curs 2021-2022 es preveu que els diferents recursos arribin a 1.400 joves, principalment de la franja d'edats dels 12 als 16 anys, amb accions a tots els instituts de la comarca del Segrià. Una de les novetats és que recupera la normalitat i les accions s'estan fent de manera presencial.
A més, aquest curs es fan de manera coordinada mitjançant tres serveis del Consell Comarcal: "Jove_Segrià", les Referents d'Ocupació Juvenil i el programa de Dinamització Cívica "Segrià Dinàmic". En total hi participen una vintena de professionals, entre tècnics del Consell i coordinadors pedagògics dels INS de la comarca.
Amb les activitats es treballen diferents temes, com ara l’educació emocional, les habilitats de vida i l’orientació laboral, la prevenció d'assetjaments entre iguals i bullying, l'homofòbia i la xenofòbia, la igualtat, la salut mental o l'alimentació, entre altres.
Algunes activitats, com els tallers d'orientació educativa que duen a terme les Referents d'Ocupació Juvenil, ja s'han iniciat. És el cas del taller "Coach per a joves", en què es treballen els valors per la convivència i habilitats de vida. També s'ha fet a l'INS Seròs per a 140 joves la representació de l'obra "És de conya", a càrrec de la companyia Nus Teatre, un espectacle de teatre social per adolescents que parla sobre la socialització de gènere, la igualtat, l’amor romàntic i les violències masclistes i subtils dins i fora de la parella. A més, a l'INS Canigó d'Almacelles s'ha fet un taller sobre alimentació, hàbits saludables, la imatge personal, els tabús, els mites i les dietes. També s'hi ha pogut veure l'exposició "Lliures i sense por", igual que a l'INS Joan Solà de Torrefarrera.
D'altra banda, en les properes setmanes i mesos es faran als diferents instituts de la comarca altres activitats, com el taller "PsiCoLleida" de salut mental, un taller afectivosexual a càrrec de l'Associació Antisida de Lleida, la caravana pedagògica "Sex truck" de Les Magranes, la representació de l'obra de teatre "1.000 likes" de Nus Cooperativa o el taller "Aturem rumors" de "Segrià Dinàmic".
El Pla de Salut Comarcal del Segrià rep el suport dels municipis d’Almacelles, Almenar, Seròs, Torrefarrera, Alpicat i Alcarràs, a més de la Direcció General de Joventut i del Programa Salut i Escola.