Onze regidors i regidores d’ajuntaments del Segrià i personal tècnic municipal i supramunicipal han participat aquest dijous en el curs telemàtic “Urbanisme amb perspectiva de gènere”, organitzat pel servei d’Igualtat del Consell Comarcal del Segrià dins el projecte “Al Segrià, iguals.”
L’objectiu del curs és conèixer què pot aportar la perspectiva de gènere en les polítiques urbanístiques, de mobilitat i d'habitatge per tal de crear municipis més igualitaris, inclusius i segurs.
En la sessió s'han pogut abordar i debatre aspectes com la necessitat de projectar espais per tothom, ja que homes i dones no perceben les ciutats ni la seguretat de la mateixa manera. Alguns elements que es poden tenir en compte són la il·luminació, la col·locació del mobiliari urbà en l’espai públic, la pacificació de carrers o la planificació d’equipaments i transport públic.
Entendre què és la perspectiva de gènere intereseccional i com s'aplica en l'urbanisme, així com l’anàlisi de casos en què sí s'ha tingut en compte la perspectiva de gènere a l'hora de dissenyar i implementar projectes són alguns dels continguts de la formació, que ha tingut una durada de 4 hores.
El curs ha estat impartit per Mònica Gelambí, d'Atena Gender Consulting, doctora per la Universitat Rovira i Virgili, amb menció de doctorat europeu, llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat de Barcelona i en Dret per la Universitat Rovira i Virgili.