Els dotzens “Camins d’Or Líquid” s’han adaptat per la pandèmia
Després d’onze anys, el programa de difusió de l’oli d’oliva verge extra del Segrià Sec “Camins d’Or Líquid” es farà per primera vegada en format telemàtic. Com a conseqüència de les restriccions, el Consell Comarcal ha substituït els tradicionals esmorzars a les cooperatives per tallers, xerrades i receptes de cuina al seu canal de Youtube, concursos radiofònics i una campanya de publicitat per promoure la compra on line.
Com és habitual, les activitats es fan els mesos de novembre i desembre, coincidint amb la campanya de la recollida de l‘oliva. Cada setmana un dels set municipis col·laboradors farà una activitat i serà el protagonista d’un concurs a UA1 FM, que sortejarà diversos lots d’oli per afavorir la participació ciutadana. Per tal d’incentivar el consum d’oli del Segrià, des del Consell Comarcal s’ha fet un vídeo promocional i una campanya de difusió en una dotzena de mitjans de comunicació.
El president de Consell Comarcal, David Masot, ha destacat que “amb els Camins es dona a conèixer l'oli del Segrià, però també els set municipis del Segrià Sec que hi participen i el gran valor turístic de la comarca, que té un fort potencial."
El Cap de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme, Josep Lluís Huguet, ha agraït als ajuntaments, cooperatives i institucions “l'esforç per tirar endavant els Camins d'or i l'adaptació a les restriccions per la pandèmia sanitària”. Així ha destacat la tasca dels productors i ha fet una crida a la compra d’oli on line, especialment enguany per la situació excepcional.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha fet incís en l’aportació del sector primari i agroalimentari de les terres de Lleida al país i ha animat a “continuar treballant per produir productes agroalimentaris de qualitat”. A més, ha destacat que “l’or líquid és un producte magnífic i de qualitat contrastada”.
A l’acte de presentació, que s’ha fet de forma presencial i telemàtica -al saló de plens del Consell Comarcal i en directe pel canal de Youtube del Consell- també hi ha participat la vicepresidenta del patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol.
L’objectiu dels Camins d’Or Líquid és difondre l’oli d’oliva que es produeix al Segrià, un producte d’alta qualitat amb propietats organolèptiques i saludables reconegudes arreu del món, i donar a conèixer els pobles que li donen vida.
Totes les activitats es podran seguir a canal de Youtube del Consell. El primer municipi protagonista serà Aspa, del 2 al 8 de novembre, amb un tutorial de tast d’oli d’oliva verge extra i una entrevista al metge del municipi i director del ABS Rural Sud.
Del 9 al 15 de novembre, Maials acollirà una Jornada de l’Ametller i la Tòfona, una xerrada sobre la gastronomia i oli d’oliva verge extra i una demostració de tècniques tradicionals i modernes de collita de l’oliva.
Del 16 al 22 de novembre, s’emetrà un vídeo que recull els llocs emblemàtics del municipi d’Alfés i els plats típics de la padrina on l’ingredient principal és l’oli d’oliva de la Cooperativa d’Alfés.
Del 23 al 29 de novembre serà el torn de Torrebesses, amb una xerrada sobre la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, valor i certificació.
Del 30 al 6 de desembre el Moí d’Alcanó emetrà el vídeo: L’Or de Ponent, d’Alcanó al món, que explicarà el procés de producció de l’oli d’oliva des de la recol·lecció de les olives al camp fins a l’envasat. A més, el xef estrella Michelin Oriol Ivern, del restaurant Hisop de Barcelona i també amb restaurant a Estocolm, elaborarà una recepta utilitzant aquest producte.
D’altra banda, Seròs farà un concurs fotogràfic sobre la temàtica de l’oli d’oliva del 7 al 13 de desembre.
Per últim, Llardecans farà un taller de cuina amb la recepta tradicional de l’Olla d’oli a càrrec de Ivan Tarragó, xef amb molts anys d’experiència en el sector gastronòmic, en la setmana del 14 al 20 de desembre.
El programa està organitzat pel Consell Comarcal del Segrià, amb la col·laboració dels ajuntaments i cooperatives d’Aspa, Maials, Alfés, Torrebesses, Alcanó, Seròs i Llardecans, el Patronat de Turisme i la Diputació de Lleida.