La vuitena edició del Premi de Relats Curts "Històries Vives del Segrià", del Consell Comarcal del Segrià, ha superat les expectatives i tanca la convocatòria amb la participació de 36 relats curts, onze més que l'any passat.
El premi és testimoni de l'augment de l'interès per l'escriptura, que cada any es posa de manifest amb l’increment de textos rebuts sobretot entre el col·lectiu juvenil, que augmenta la seva presència en cada edició. Aquest any el 30% són d’autoria jove
Els relats rebuts són inèdits i parlen d'històries reals o versemblants que tenen com a escenari els municipis del Segrià, alguns acompanyats de documents que contextualitzen la història o d'altres transcrits a partir de vivències de familiars o coneguts . Tots ells destaquen els valors del nostre territori com la terra, el patrimoni, la gent, el paisatge o la memòria històrica, des d’un punt de vista únic i personal.
El jurat disposarà d'un mes per a valorar els treballs i resoldre el concurs atorgant dos premis valorats en 650 € per al primer i 250 € per l'accèssit. Les dues obres guanyadores formaran part d'una publicació bianual editada per l'ens comarcal, que també podrà incloure altres relats que no hagin estat premiats.
El jurat el conformen persones relacionades amb la llengua i la literatura, la història i el patrimoni del Segrià , així com representant del Consell comarcal i el guanyador de l'edició anterior: les escriptores Marta i Montse Sanjuan; l'historiador i expert en patrimoni cultural Jordi Sedó, la cap d'àrea de Cultura, Teresa Malla, l'autor del relat guanyador de la setena edició, Francesc Fortuny , i Mercè Coll, tècnica del Consorci per a la Normalització Lingüística.