La mostra fotogràfica, obra dels alumnes dels cicles formatius d’imatge, ens vol fer prendre consciència sobre la gestió dels residus plàstics i la contaminació dels oceans.
La seu del Consell Comarcal del Segrià ha inaugurat aquest dimecres l’exposició temporal ‘Emplastificats. Quan el jovent mira el mar’, que es podrà veure fins el 15 de juny.
L’acte ha comptat amb la presència dels alumnes de l'Institut Caparrella, que són els autors de les fotografies, i de la consellera i cap d'àrea de Cultura, Teresa Malla.
La mostra és fruit de la col·laboració, des de fa tres anys, entre ambdues parts per tal de mostrar els treballs de l'alumnat dels cicles formatius relacionats amb imatge. Aquesta exposició correspon als alumnes del CFGM vídeo, dj i so.
El rerefons d’aquesta exposició col·lectiva és instar-nos a reflexionar sobre la contaminació dels nostres oceans. En concret, ens fa pensar sobre la manera com gestionem els residus plàstics que massa sovint acaben als mars i oceans del planeta. Una proposta que, sens dubte, interpel·la tothom, però especialment, els més joves, que són els depositaris del futur del planeta.
La tècnica que els alumnes han fet servir per expressar el seu neguit ha estat la doble exposició, és a dir, fusionar dues imatges que evoquen la preocupació i la destrucció dels mars i oceans. A la vegada, s'ha creat un entorn de realitat virtual, on s'exposen les diferents imatges contextualitzades amb els pensaments que les han fet néixer (s’hi pot accedir amb el codi QR).
Aquesta proposta s'emmarca en el projecte Implica't, en el qual es treballen els valors de la Carta de la Terra. En aquest cas, el centre de la reflexió ha estat el principi d'Integritat Ecològica.