Les Jornades sobre el patrimoni de la Guerra Civil dels cursos de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida reflexionen sobre les iniciatives i els projectes per a la recuperació i difusió del patrimoni de la Guerra Civil. En aquesta posada en comú es comparteixen plans estratègics de recuperació i de posada en valor amb l’objectiu d’atraure el turisme.
Els coordinadors del curs són Quintí Casals (Centre d'Estudis Comarcal del Segrià), Jezabel Pizarro (Centre d'Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil d'Alcoletge) i Daniel Rubio (UNED -Cervera). Prop d'una desena de docents en el marc de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida han reflexionat a propòsit del cost humà de la Guerra Civil i els espais de memòria a Bellpuig, la recuperació de l'edifici de Comandància d'Infanteria del quarter de Gardeny de Lleida o l'adequació de les restes de la Guerra Civil al tossal dels Morts d'Alcoletge, entre d'altres aspectes.
“Segrià, Terra de Memòria Històrica” és un projecte de l’Àrea de Turisme que ha comptat amb la coordinació de l’empresa INsitu-Patrimoni. Cinquanta-sis elements formen part de la base de dades de patrimoni memorialístic al Segrià. En la primera fase del projecte setze municipis són els que han passat a nodrir el fullet recopilatori.