LES ESCRIPTORES MARTA ALÒS I MONTSE SANJUAN REPETIRAN COM A JURAT EN LA DESENA EDICIÓ DEL PREMI DE RELATS CURTS ‘HISTÒRIES VIVES DEL SEGRIÀ’

Llibre i tríptics del Premi de Relats Curts del Segrià

El termini per presentar els textos, que han de ser originals i en català, acaba el 20 d’abril. El primer premi és de 650€ i l’accèssit, de 250€, i les obres premiades i finalistes es publicaran en un llibre.

El Premi de Relats Curts ‘Històries vives del Segrià’, impulsat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, tornarà a comptar enguany amb un jurat de primer nivell. Així, repetiran com a membres del jurat les escriptores lleidatanes Marta Alòs i Montse Sanjuan, que de ben segur aportaran la seva experiència literària en la valoració dels textos participants.

A més de les dues escriptores, el jurat està format per la cap de l’àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla, un/a tècnic/a del Consorci de Normalització Lingüística i Josepa Sopeña, guanyadora del primer premi en la darrera edició.

Cal recordar que hi ha temps fins al 20 d’abril de 2023 per presentar-se a la convocatòria d’enguany, que arriba a la desena edició. Per participar-hi, els autors i autores han de ser majors de 16 anys i residents a la Unió Europea.

Pel que fa als relats, han de complir les característiques que s’indiquen a les bases de la convocatòria, han de ser inèdits, han d’estar escrits en llengua catalana i els ha de signar un únic autor o autora. La temàtica és lliure, però ha de situar l’acció o els personatges a la comarca del Segrià i incloure fets i esdeveniments versemblants.

Les obres s’han de presentar, de forma anònima, presencialment a la seu del Consell Comarcal del Segrià o bé per correu postal certificat (carrer del Canyeret, 12, 25007 Lleida) o a través de la Seu Electrònica del Consell Comarcal del Segrià per instància general, seguint les indicacions de les bases.

El primer Premi de Relats Curts és de 650 euros i hi haurà un accèssit de 250 euros. Les dues obres guanyadores formaran part d’una publicació de caràcter biennal, juntament amb d’altres de finalistes proposades pel jurat.

El premi té per objectiu fomentar la llengua catalana i promocionar la comarca del Segrià a través de la narrativa i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.