Anava adreçada a grups animalistes i representants municipals i va comptar amb la presència, entre d’altres, del president del Consell, David Masot. Durant la trobada es va informar de les pautes i els protocols que cal seguir, de l’entrada en servei de la gatera del CAAC d’Alcanó i de les subvencions existents.
La Sala de Plens del Consell Comarcal del Segrià va acollir aquest dimecres una sessió de formació al voltant de l’acollida de gats al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia del Segrià (CAAC) d’Alcanó i el control de les colònies de gats als municipis de la demarcació.
La jornada anava adreçada a grups animalistes i a representants municipals (alcaldes/es, regidors/es i tècnics/ques municipals), i va comptar amb la presència, entre d’altres, de David Masot, president del Consell Comarcal, d’Hilari Guiu, vicepresident segon i responsable de l’àrea de l’àrea de Medi Ambient, Territori i Sostenibilitat, i Sergi Fo, gerent del Consell Comarcal.
Imma Carné, presidenta de Progat Lleida-Associació Protectora de Gats de Carrer, va ser l’encarregada d’impartir la sessió davant de la trentena d’assistents. Carné va informar sobre les diferents pautes i protocols que cal seguir per tal de gestionar les colònies felines als municipis, on cal procedir mitjançant mètodes ètics com l’anomenat mètode CER, consistent en la captura, l’esterilització i el retorn).
Durant la sessió es va informar que només els gats més dòcils podran entrar a la zona que el Consell Comarcal del Segrià ha habilitat per als gats a les instal·lacions del CAAC d’Alcanó, i sempre es recomana que prèviament es revisi si el gat té xip o si pertany a algun veí del municipi. Cal recordar que aquesta zona del CAAC d’Alcanó destinada als gats es posarà en marxa en el propers mesos, tot i que, amb l’objectiu que aquest nou servei tingui un funcionament òptim i no pateixi una saturació, des del Consell s’estan destinant esforços en la tasca de formació dels municipis i en la gestió ètica i correcta de les colònies felines.
En aquesta mateixa línia, al llarg de la sessió es va informar d’una nova línia de subvencions per a la gestió de colònies felines i per a l’aplicació de mètodes CER en els municipis, amb unes quanties que poden anar entre 60% i el 100% del cost. Per acollir-se a aquests ajuts, però, és necessari disposar d’un programa de gestió ètica en els municipis. És per aquest motiu que, des del Consell Comarcal, s’enviarà a tots els ajuntaments l’ordre i el model del programa, a la vegada que s’ajudarà als municipis en la mesura de les seves possibilitats per tal de poder acollir-se a aquesta línia de subvencions.
David Masot va expressar la seva satisfacció per aquests ajuts que han de contribuir a resoldre o almenys a minimitzar “una problemàtica que afecta a tots els municipis”, motiu pel qual “es va creure oportú, des del Consell, fer aquest curs formatiu”, coincidint a més amb les obres que es van fer al CAAC d’Alcanó, que permetran que “ben aviat” es puguin acollir gats en aquest espai. Des del Consell Comarcal també es va voler agrair la tasca dels grups i de les plataformes animalistes, i de manera especial la de la Plataforma animalista Terres de Lleida i l’associació Progat.