TRET DE SORTIDA AL CICLE ‘SEGRIÀ CORALS’, QUE DEDICA LA SEVA 17a EDICIÓ A LA PAU I COMPTARÀ AMB 16 FORMACIONS I 10 CONCERTS

La cantada va tenir lloc a l'església de Nostra Senyora del Roser

Gimenells i Pla de la Font va ser l’escenari del concert inaugural, en què hi van participar la Coral La Lira de Torres de Segre, la Coral Flor d’Espígol de Rosselló i la Coral El Roser de Massalcoreig. El cant comú, dedicat a l’Any Internacional del Diàleg com a garantia de Pau, va convidar el públic a cantar amb el repartiment de les lletres de les peces que es van interpretar, que van ser ‘Cànon per la pau’ i ‘El cant dels ocells’.

El cicle ‘Segrià Corals’ va estrenar aquest diumenge la seva 17a edició amb una lluïda cantada que va tenir com a escenari l’església de Nostra Senyora del Roser de Gimenells i Pla de la Font i que va aplegar unes 200 persones.

Les formacions que van signar aquesta jornada inaugural van ser la Coral La Lira de Torres de Segre, la Coral Flor d’Espígol de Rosselló i la Coral El Roser de Massalcoreig, tot plegat en una diada que va comptar amb la presència, entre d’altres, de David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià, i de l’alcalde de Gimenells i Pla de la Font, Dante Pérez.

Com és habitual en el concerts del Segrià Corals, en primer lloc les formacions participants van actuar per separat i al final van unir les seves veus per oferir un cant comú amb les peces triades per aquesta edició del cicle, que són ‘Cànon per la pau’ i ‘El cant dels ocells’, adaptades per a l’ocasió pel director Víctor Román i l’elecció de les quals respon al fet que el Segrià Corals d’enguany està dedicat a l’Any Internacional del Diàleg com a Garantia de Pau. A més, i com a novetat d’aquesta 17a edició, es van repartir en paper les lletres de les cançons comunes per tal de convidar el públic a cantar juntament amb les formacions corals.

Cal remarcar que el cicle Segrià Corals és una de les activitats culturals més emblemàtiques del Consell Comarcal i una de les que compta amb més participació. Organitzat des de l’àrea de Cultura del Consell, compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, de la Diputació de Lleida, i del Departament de Cultura de la Generalitat. El seu objectiu és fomentar el cant coral als municipis de la comarca mitjançant una programació de concerts anual, a més de donar suport a les entitats de cantaires del Segrià.

En aquest sentit, cal destacar que el cicle visitarà enguany 10 pobles de la comarca i comptarà amb la participació de 16 formacions, entre les que destaca la nova incorporació de la Coral Clamor de Soses. Els pobles on es podrà gaudir del Segrià Coral són, al marge de Gimenells i Pla de la Font, Massalcoreig (4 de juny), Artesa de Lleida (11 de juny), Alcarràs (17 de setembre), Soses (8 d’octubre), Sudanell (15 d’octubre), Puigverd de Lleida (22 d’octubre), Vilanova de Segrià (29 d’octubre), Torre-serona (5 de novembre) i Seròs (12 de novembre).

Pel que fa a les formacions, a més de la Coral Clamor de Soses i de les tres agrupacions que van ser aquest diumenge a Gimenells i Pla de la Font (La Lira, Flor d’Espígol i El Roser), el cicle comptarà amb la participació del Petit Cor Cantàtor i la Coral Clavellina, de Torrefarrera; la Coral La Primavera, d’Artesa de Lleida; la Coral Estels de l'Associació Cultural de Dones d'Almacelles (ACDA) i la Coral Veus del Roser, d'Almacelles; la Coral Bell Camp i la Coral Ginestell, d’Alguaire; el Conjunt de Veus Cordeveus, de Corbins; la Coral La Palometa, de Puigverd de Lleida; la Coral Montserratina, de Raimat; la Coral Sant Bartomeu, d’Alpicat; i la Coral l'Alzina, d'Alcarràs.

Podeu veure més fotos a les xarxes socials del Consell Comarcal del Segrià.