UN TOTAL DE 27 ORIGINALS OPTARAN AL PREMI DE RELATS CURTS ‘HISTÒRIES VIVES DEL SEGRIÀ’ QUE ORGANITZA L’ÀREA DE CULTURA DEL CONSELL

Cartell de la la IX edició del Premi de Relats Curts ‘Històries Vives del Segrià’

Les propostes presentades provenen majoritàriament de la comarca, tot i que també n’hi ha de la resta de Catalunya i fins i tot de Mequinensa i Gandia

L’obra guanyadora s’endurà un premi de 650 euros, mentre que hi haurà un accèssit de 250 euros

Un total de 27 originals s’han presentat a la IX edició del Premi de Relats Curts ‘Històries Vives del Segrià’, un certamen organitzat des de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i que té com a objectiu fomentar la llengua catalana i promocionar la comarca a través de la narrativa. El guardó compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Lleida.

Tot i que aquesta xifra de 27 aspirants és una mica inferior a la de l’any passat, continua mantenint-se força bona. Ara el jurat té unes setmanes per fer valoracions i resoldre el veredicte en base a aquests 27 relats versemblants situats a diferents municipis del Segrià.

Pel que fa a l’origen de les propostes presentades, n’hi ha provinents de diferents municipis de la comarca del Segrià, però també dels municipis com ara Esterri d’Àneu, Vilassar de Dalt, Barcelona, Malgrat de Mar, Tarragona, Palafolls, Cerdanyola, Manresa, Santa Maria de Montbui i fins i tot Mequinensa i Gandia. La temàtica de totes elles es refereixen a la comarca i/o als municipis del Segrià i inclouen fets i esdeveniments versemblants.

El jurat està format per persones relacionades amb el món de la llengua i de la literatura catalanes, experts en patrimoni a la comarca i per representants del Consell Comarcal del Segrià. Així, en aquesta 9a edició, el formen les escriptores Montse Sanjuan i Marta Alòs; l’historiador i expert en patrimoni Jordi Seró; Teresa Malla, consellera i cap de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià; Ester Martí Sentañes, guanyadora de l’anterior edició del Premi de Relats Curts; i Roger Craviotto, tècnic del Consorci de Normalització Lingüística.

Pel que fa als premis, el guanyador/a s’endurà 650 euros, mentre que l’accèssit rebrà 250 euros. Tant l’obra guanyadora com l’accèssit formaran part d’una publicació promoguda pel Consell Comarcal del Segrià. En l’esmentada publicació, s'hi podran incloure també altres obres que no hagin estat premiades, però que sí hagin estat destacades pels membres del jurat. També inclourà les obres dels premiats i els finalistes de l’anterior edició dels premis.