Tret de sortida de la nova campanya per a lluitar contra el malbaratament alimentari a la comarca del Segrià, impulsada pel Consell Comarcal.
Avui 15 de setembre el Consell Comarcal del Segrià ha a presentat la darrera campanya contra el malbaratament “+ Segrià, - malbaratament”.
A la presentació hi ha participat la Presidenta del Consell Comarcal, Mª José Invernón i el director d’Ecostudi, Jordi Prats, empresa que executarà la campanya.
La campanya té l’objectiu de sensibilitzar i donar eines contra el malbaratament alimentari a nivell domèstic als ciutadans de la comarca. La campanya pretén reduir el malbaratament d'aliments i l’impacte ambiental associat, així com potenciar l’estalvi econòmic a les pròpies llars.
Els tallers i tastets es centraran en la divulgació de receptes d’aprofitament de productes locals com són la fruita dolça i l’oli d’oliva.
Aquesta campanya prolonga les actuacions de sensibilització i lluita contra el malbaratament executades pel Consell Comarcal del Segrià l’any 2016.
La campanya consta de 12 actuacions distribuïdes pels diferents municipis de la comarca i on dues educadores:
- disposaran d’un punt informatiu per explicar el contingut de la campanya
- realitzaran de tallers d’aprofitament.
- facilitaran informació pràctica contra el malbaratament
- divulgaran el video de campanya de les actuacions del 2016 mitjançant ulleres de realitat virtual a la població.
- enquestaran als ciutadans per tal de recollir les pràctiques contra el malbaratament dels ciutadans.
- disposaran una bústia de receptes d’aprofitament per a la participació ciutadana.
La primera actuació de la campanya és aquest diumenge 17 de setembre de 11 a 14h durant la Fira de Figa d’Alguaire, al Pavelló Municipal.
La resta de tallers es realitzarà a altres municipis de la comarca, preferentment aprofitant la realització d’altres activitats com per exemple fires de caire alimentari.
La data dels tallers i els municipis on es realitzaran es publicarà periòdicament a la web del Consell Comarcal del Segrià.