El Museu de l’antic molí d’oli d’Alfés proposa aquest dissabte dia 29 una visita amb cuina en viu a partir del receptari històric de les Terres de Lleida, en el marc del projecte “Els Museus i les Col·leccions del Segrià”, que promou l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià.
En aquest cas, la cuina en viu se centrarà en l’oliva i la tupina i correrà a càrrec de Montse Freixa Arenillas, xef i somelier d’oli. L’activitat començarà a les 11.00 h al museu, que es troba a la Cooperativa del Camp Sant Salvador, i és gratuïta.
A continuació, diumenge dia 30 serà Artesa de Lleida qui convida a fer una visita dinamitzada i gratuïta al Museu Arqueològic. Oferirà tot seguit una mostra del procés d’elaboració d’eines de pedra, a càrrec d’Antoni Palomo, professor del departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La visita començarà a les 11.00 h. al museu (situat als soterranis de la Casa de la Vila) i posteriorment la mostra es farà a la Sala del Teatre.
Amb posterioritat, al mes de maig, “Els Museus i les Col·leccions del Segrià”, que vol dinamitzar els espais expositius de la comarca, posarà el focus en Maials i Vilanova de la Barca amb tres accions també gratuïtes.
A Maials, el dia 7 de maig a les 10.30 h i el dia 18 de maig a les 11.00 h, es farà una visita al Museu de la Pagesia i la Llar, Museu Cal Cabalé Sila, a la qual s’afegirà la mostra de les projeccions fetes pels alumnes, que es podrà veure a la Sala de l’Ajuntament.
El dia 17 de maig a les 17.00 h hi haurà una ruta pels Espais de Memòria de Vilanova de la Barca. Consistirà en primer lloc, en visitar el tanc T-26, després l’exposició artística a l’església Vella de Santa Maria a càrrec de Promethea i seguidament la Sala Cultural Macià Polo Verdú.
Per Àlvaro Boqué, cap de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, “Els Museu i les Col·leccions del Segrià” és un projecte que “permet d’apropar al públic de la comarca espais expositius que tenim físicament a pocs kilòmetres però que moltes vegades ens són desconeguts”. “Les activitats són gratuïtes amb la idea de facilitar l’accés a tot tipus de públic i aprofundir en el coneixement de les nostres arrels i la nostra cultura”, ha afegit.