La novena parada dels Camins d'or líquid al Segrià Sec ha comptat amb un esmorzar popular, una visita guiada al molí i un taller gastronòmic on s'ha preparat un menú de dos plats més postres. En el taller gastronòmic ha introduït consells basats en la macrobiòtica que afavoreixen el valor energètic dels aliments que cuinem. Una empanada de bacallà amb ceba confitada, panses i safrà ha obert el tast, que ha continuat amb un remenat de botifarra negra, pera flor d'hivern i ceba de Figures. Els postres han estat un enrotllat de pa torrat amb xocolata, oli i sal. La jornada ha finalitzat amb un itinerari guiat al casc antic de la població on s'han pogut visitar l'església parroquial, així i com les restes de l'antic Castell de Sarroca.
Els Camins d'or líquid al Segrià Sec és un projecte que neix des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Segrià amb la voluntat de donar a conèixer i promocionar l'oli, la cultura que el rodeja i els pobles que acullen aquesta producció. Els Camins pretenen acostar la població tant segrianenca com forària als pobles de la comarca perquè s’aconsegueixi apreciar el valor patrimonial i natural del Segrià així i com conèixer de més a prop els cicles productius de l'oliva i l'oli, la seva comercialització i els seus atributs organolèptics amb l’objectiu final de motivar-ne el consum.Aquesta 5a edició compta amb la participació de més municipis i de molins d'oli privats que se sumen a totes les poblacions i a les cooperatives que ja participaven de forma activa en el projecte durant les anteriors edicions.
La propera parada dels Camins d'or líquid al Segrià Sec serà demà diumenge a Torrebesses on tindrà lloc el popular concurs d'allioli que enguany estrena categoria infantil.
Més info:
www.facebook.com/TurismeSegria
https://twitter.com/TurismeSegria