La darrera activitat s’ha fet aquest dilluns a l’INS Seròs amb la representació del teatre-fòrum ‘#1000likes’, sobre la prevenció del ciberassetjament
El municipi de Seròs ha estat aquest dilluns l’escenari de dos accions en format de teatre-fòrum en matèria de prevenció sobre situacions de ciberassetjament, bullying, educació per la ciutadania i ús de les TIC. Amb aquestes dos representacions, es donen per acabades les accions del curs 2020-2021 dins del marc del Pla de Salut Comarcal que gestiona el Servei de Joventut ‘Jove Segrià’ del Consell Comarcal del Segrià.
Les dos activitats programades a Seròs s’han dut a terme amb el suport de l’INS Seròs i de l’Ajuntament. La primera d’elles ha consistit en la doble representació al Casal Social de l’espectacle ‘#1000likes’, a càrrec de la Cooperativa Nus. La segona ha estat una acció adreçada a 2n i 3r d’ESO, amb un total de 150 alumnes i 10 membres de l’equip docent del l’INS Seròs.
A l’espectacle ‘#1000likes’, Nus presenta un cas de ciberassetjament escolar patit per la protagonista principal. La llei del silenci es fa present al llarg de tot el curs: els companys passen o tenen por de parlar, el professorat i la institució escolar minimitza la problemàtica, a casa una cosa així és inimaginable…i les TIC invisibilitzen la violència.
Aquesta doble acció efectuada a Seròs posa el punt final a les accions del curs 2020-2021 dins del marc del Pla de Salut Comarcal. Aquest pla es gestiona des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià ‘JoveSegrià’ i rep el suport de la Direcció General de Joventut i del Programa Salut i Escola. L'organisme de treball és la Taula de Salut i Educació Comarcal.
Al llarg d'aquest curs, amb les diferents accions, que han estat una trentena, s'ha arribat a un total d'uns 1.200 alumnes i a uns 60 professionals del món educatiu. S'han dut a terme tallers, dinàmiques, xerrades, formacions, accions de teatre fòrum. Els centres perceptors han estat l’INS Seròs, l’INS Joan Solà de Torrefarrera, l’INS Canigó d'Almacelles, l’INS Almenar i l’INS Alpicat. Cal tenir en compte que, aquest any, com a conseqüència de la pandèmia sanitària, s'han combinat accions telemàtiques amb algunes de presencials.
Pel que fa a les principals temàtiques que s’han tractat, hi ha les relacionades amb la prevenció i sensibilització que afecten la salut del jovent, com ara el ciberassetjament a les xarxes socials, la prevenció de la violència vinculada al gènere, l’educació emocional, la salut mental, la convivència, el creixement personal i els valors. També s’han fet tres accions formatives de professorat. En l'actualitat ja s'està treballant per les accions del nou curs 2021-2022.