‘JoveSegrià’ començarà a treballar a l’octubre en el catàleg ‘Estrats-Sons de Ponent’, una eina de divulgació que facilitarà la contractació dels grups musicals lleidatans sota criteris de proximitat, sostenibilitat i arrelament del talent al territori
El Consell Comarcal del Segrià ja disposa de 2.000 còpies inicials del tercer volum d’Estrats-Sons de Ponent, un treball que inclou 43 propostes musicals en dos CD recopilatoris. D’aquestes 2.000 còpies, un miler van destinades a les bandes i les 1.000 restants són per a distribució pròpia. A aquestes còpies, caldrà sumar-li al desembre 4.000 més que es distribuiran per mitjà de la revista ‘Enderrock’.
A més del CD recopilatori ‘Estrats’, el Servei de Joventut ‘JoveSegrià’ del Consell Comarcal del Segrià començarà a treballar a l’octubre en el Catàleg ‘Estrats-Sons de Ponent’. Es tracta d’un recull complet de l’escena musical lleidatana que neix amb la intenció de ser una eina de divulgació i nexe d’unió entre els professionals de la música i les administracions i els ens locals per afavorir la contractació d’aquests grups musicals. Així, l’objectiu és que a les terres de Lleida es programin concerts sota criteris de proximitat, sostenibilitat i arrelament del talent al territori.
Aviat s’anunciaran les presentacions presencials d’aquest tercer volum d’Estrats, en què trobem dos recopilatoris amb estils ben marcats. Així, el primer d’ells reuneix estils en la línia del jazz, el rap, la música urbana, el R&B, el folk, el pop íntim, el reggae i el mestissatge, amb artistes com ara Anser & Hoven & Neptú, Lasta Sanco, Yung Rajola, Lia Auris, Vernal, Asori, Eskifits, Segon Passeig, Koers, Enzel, Helen, Manger, Food4Soul, Pixie Dixie, Rap&Sax, Sune, Rabadab, Joan Blau, El Petit de Cal Eril, Uënsdei, Hoven, Marc VI i Tito T & Neus Fité & Naxx.
El segon és un viatge per estils on predominen el rock, el metal, el punk, l’indie, el rap, el rapcore i el Thrash Metal, amb Jon Marom, Ciniko & Làgrimas de Sangre, Shad Demn, Pinut, Ego, Fox System, Ars Moris, Hollow Cry, Tinezmith, Lozano y Los Frentes Abiertos, La Família Torelli, Rostoll, BlindPoint, NUDA, Fortys, Edu Escaño, Steinbock, El Canal, I-Nuits i Brainwashed.
‘Estrats’ reivindica la producció quilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i de les nostres artistes, i emplaça les administracions públiques a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d’aquesta sedimentació sonora. Segons els organitzadors, ‘Estrats’ “no és una selecció, tampoc és un premi o concurs, volem que sigui un espai de trobada, de reunió, una plataforma de treball de l’escena de Ponent on allò que prima és el fet de sumar en clau d’escena musical a les terres de Lleida”.
Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Segrià ha volgut donar continuïtat a les edicions dels anys 2019 i 2020, tot refermant la seva voluntat d’esdevenir un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent. La primera edició va comptar amb 20 formacions musicals i la segona amb 22 propostes. Al llarg d’aquestes tres primeres edicions, s’han arribat a presentar fins a 142 formacions musicals. En aquesta tercera edició es va comptar amb un total de 60 propostes.
Enguany, també es va organitzar la convocatòria de la beca ‘Talent Jove’, que va recaure en Hoven, nom artístic del jove lleidatà Pol Joven, qui després del pas per Thinkin’ Wild, ja fa uns anys que ha engegat el seu projecte íntim i personal. La beca estava valorada en 1.500 euros i anava destinada a la producció del seu nou treball.