Durant el curs 2020/21 es van organitzar una trentena d’activitats en què hi van participar 1.200 alumnes i 60 professionals del món educatiu.
Per aquest nou curs es recupera la normalitat i les accions que es duran a terme estan pensades per ser presencials.
El Consell Comarcal del Segrià ha celebrat aquest matí la primera trobada de la Taula de Salut i Educació Comarcal d’aquest nou curs 2021/22, a través de la plataforma online Zoom, organitzada per l’Àrea de Serveis Socials, Benestar Social i Família i el Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià”. Una vintena de professionals, entre ells, coordinadors/ores pedagògics dels INS de la comarca, tècnics/ques de joventut, referents del programa Salut i Escola, referents del Programa de Garantia Juvenil del Comarcal del Segrià i referents del Programa Segrià Dinàmics, també del Consell, han participat en aquesta jornada, que ha estat presentada pel vicepresident del Consell i cap de l’àrea de Serveis Socials, Toni Bosch.
Aquesta trobada ha servit per canalitzar i programar les accions que es volen portar a terme als instituts de la comarca durant aquest curs en diferents eixos (salut, educació emocional, salut mental, gènere, interculturalitat i garantia juvenil), les quals estaran pensades per ser presencials.
També s’ha fet una valoració de les accions fetes durant curs anterior, on el 90% d’aquestes es van haver de fer a distància o de forma online. Durant el curs 2020/21 es van dur a terme una trentena d’accions en les que hi van participar uns 1.200 alumnes i 60 professionals del món educatiu. Entre les principals accions, destaquen els tallers, les dinàmiques, les xerrades, les formacions i les accions de teatre fòrum. Els centres perceptors van ser l’INS Seròs, l’INS Joan Solà de Torrefarrera, l’INS Canigó d'Almacelles, l’INS Almenar, l’INS Alpicat i l'INS Caparrella. De cara a aquest nou curs es volen implementar accions també a l’INS Alcarràs.
Durant la jornada celebrada avui també s’han presentat els nous recursos del Consell Comarcal del Segrià, entre els quals destaquen el Programa Referents d’Ocupació Juvenil – Assessorament i orientació educativa i laboral, i el Programa Segrià Dinàmics – Interculturalitat. També s’han tractat altres accions que aniran encaminades a parlar sobre l’educació emocional, les habilitats de vida, i accions en matèria de gènere, de prevenció de l’assetjament entre iguals i bullying i de salut mental. Els presents en la Taula també han pogut conèixer de primera mà la nova web www.jovesegria.cat i les novetats dels Premis Treballs de Recerca.
Cal recordar que el Pla de Salut Comarcal del Segrià es gestiona des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià “JoveSegrià”, el qual rep el suport dels municipis d’Almacelles, Almenar, Seròs, Torrefarrera, Alpicat i Alcarràs, a més del suport de la Direcció General de Joventut i del Programa Salut i Escola.