Coneguda com Hedy Lamarr, nom artístic amb el qual va desenvolupar la seva carrera artística a Hollywood.
El seu llegat com a inventora ha passat desapercebut, ofuscat per la seva faceta d’actriu i per ser coneguda com “la dona més bonica de la història del cinema”. És una mostra de com el reconeixement de les dones s’ha limitat a determinades parcel·les, responent als dictàmens de gènere.
Se li atribueix la frase “tota dona pot tenir glamour; només cal quedar-te quieta i semblar estúpida”.
Va estudiar enginyeria de telecomunicacions i va inventar i patentar el sistema a partir de la qual s’han desenvolupat les xarxes sense fil, el GPS o els telèfons mòbils.
Tot i això, l’escàndol de la seva pel·lícula Èxtasi, la primera en mostrar el rostre d’una actriu despullada durant un orgasme, va tenir molta més repercussió que els seus invents. L’escàndol va ser tal que la seva família va obligar-la a contraure matrimoni amb un home més gran confiant que corregiria el seu comportament. Aquest matrimoni va ser un enllaç profundament tòxic, amb un marit gelós i controlador, que va fer que ella fugís.
Durant la Segona Guerra Mundial, va oferir els seus serveis com enginyera als aliats. La seva oferta no va ser acceptada, però li van demanar que promogués la venda de bons de guerra, atenent que era una dona molt bonica i una actriu coneguda. Per facilitar la recaptació, es va llençar una campanya per la qual qui invertís un mínim de diners en bons rebria un petó de l’actriu.
El seu desig de contribuir en la lluita alidada la va portar a patentar, l'any 1941, el sistema de comunicació en el qual es basen tecnologies com el WiFi o el BlueTooth, i que utilitzem actualment. Tot i que la seva patent no va ser utilitzada inicialment, va ser una destacada pionera.